Groepsreis West en Centraal Iran Your Planet

Groepsreis Groepsreis West & Centraal Iran – 16 dagen | 2 t/m 17 november 2019

Boek nu deze rondreis
 • Iran
 • 16 dagen
 • 2850

Verken niet alleen het oude Perzië, maar óók het oude Mesopotamië. Deze reis laat je ‘het andere Iran’ zien. Begeleiding door Leonieke Glasbergen en een kundige lokale Engelssprekende gids.

Groepsreis Iran

Deze bijzondere groepsreis is geschikt voor mensen die graag van de gebaande paden afwijken. Die méér willen dan de standaard hoogtepunten. Ook voor mensen die al eens een reis langs de klassieke hoogtepunten gemaakt hebben is deze reis zeer geschikt.

West Iran

We verkennen het onbekende westen van Iran en maken kennis met de diepe, oude wortels van de Iraanse cultuur in het oude Mesopotamië. Je zult een bijna 4000 jaar oude ziggurat, een gigantisch tempelcomplex, van dichtbij kunnen bewonderen.

We zien ook verschillende voorbeelden van Anahita tempels, godin van water en vruchtbaarheid. De aanbidding van Anahita is zelfs ouder dan het zoroastrisme, een Iraanse godsdienst die wordt beschouwd als de oudste godsdienst ter wereld.

We maken kennis met diverse bevolkingsgroepen en verblijven in een familiehuis in een bergdorpje.

Met een binnenlandse vlucht reizen we naar Shiraz.

Centraal Iran

Er volgt méér: het bijzonder imposante Persepolis, de pracht en praal van Isfahan. Ook de klassieke hoogtepunten zitten in deze reis.

Veel inclusief

Je hoeft je geen zorgen te maken over veel bijkomende kosten voor deze reis. Alle excursies zijn al inbegrepen, evenals entreegelden en lunches.

We vliegen vanuit Amsterdam.

Reisdata: 2 t/m 17 november 2019

Prijs: € 2.850 per persoon

Programma in ’t kort

Dag 1 Vlucht Amsterdam – Teheran met overstap
Dag 2 Teheran
Dag 3 Qazvin
Dag 4 Hamadan
Dag 5 Hamadan
Dag 6 Kermanshah & Paveh
Dag 7 Khorammabad
Dag 8 Chogha Zanbil, Shushtar, Susa & Ahvaz
Dag 9 Vlucht naar Shiraz
Dag 10 Shiraz
Dag 11 Dagexcursie Bishapur
Dag 12 Dagexcursie Persepolis
Dag 13 Isfahan
Dag 14 Isfahan
Dag 15 Abyaneh en Fin Garden, ’s avonds naar de luchthaven van Teheran
Dag 16 Vlucht naar Amsterdam met overstap

Hoogtepunten van deze reis

 • Reis door het oude Mesopotamië
 • 3750 jaar oude Zigurrat van Chogha Zanbil
 • Anahita tempels
 • Verblijf in familiehuis
 • Het oude Perzië in Persepolis
 • Isfahan
 • Bergdorp Abyaneh

Dag 1: Vlucht naar Iran

We starten onze groepsreis Iran met een vlucht van Schiphol naar Teheran, de hoofdstad. Zodra we landen gaat voor vrouwen de hoofddoek om. Voor zowel mannen als vrouwen gelden er kledingvoorschriften in Iran.

We verblijven in een modern hotel met restaurants en koffietentjes om de hoek.


Dag 2: Teheran

Rondleiding Teheran

Een rondleiding door Teheran laat ons kennismaken met het moderne leven in Iran.

Tabiat brug

We starten de dag met een wandeling over de Tabiat brug. Deze brug spant over een snelweg die midden door Teheran loopt. Hij verbindt twee stadsparken met elkaar. Vanaf de brug hebben we mooi uitzicht over Teheran en de Tochal berg ten noorden van de stad. De Tabiat brug werd ontworpen door een vrouwelijke architect.

Noord-Teheran met Tochal op de achtergrond

Paleizen van de Shah

In het Sa’d Abad complex zien we de paleizen van de laatste Shah’s. Reza Shah woonde hier met zijn vrouw Farah Diba. De Shah wilde Iran moderniseren maar stuitte daarbij op veel verzet onder de bevolking. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat hij in 1979 tijdens een volksopstand werd afgezet, waarna de Islamitische staat in Iran werd uitgeroepen.

De weelderige paleizen laten duidelijk zien hoe ver verwijderd van het volk Reza Shah en Farah Bida leefden. We zien het Groene Paleis en het Witte Paleis.

Lunch in Darband

We zijn in het noorden van Teheran, het rijkste gedeelte van de stad. In de uitlopers van de Tochal berg, die Teheran aan de noordzijde begrenst, bevindt zich het meest geliefde uitgaansgebied van Teheran: Darband.

In de koelte van de berg slingert een wandelpad waarlangs traditionele restaurants kebabs en andere Iraanse gerechten serveren. We lunchen hier.

Golestanpaleis

In het Golestanpaleis zien we de koninklijke zetel van de Qadjarendynastie.

Modern Teheran

We nemen ook de tijd om het moderne leven in Teheran op te snuiven in één van de hippe koffiebarretjes.

’s Avonds kun je zelf je gang gaan of de reisbegeleider volgen voor een avondwandeling en diner. Leuk is dat we langs de voormalige Amerikaanse ambassade komen, waar de vanuit de overheid geplaatste anti-Amerika cartoons en muurschilderingen vermakelijke propaganda vormen.

Op straat zullen we niks merken van anti-westers sentiment. In tegendeel. Er zijn niet veel plekken op de wereld waar je hartelijker ontvangen wordt dan in Iran.

We wandelen naar een park dat populair is onder hedendaagse kunstenaars. Er bevindt zich hier een kunstgalerie en verschillende restaurants en cafés die vooral populair zijn onder kunstenaars en moderne Iraniërs. Dit is niet alleen een mooie plek om te dineren, maar ook een plek waar je je kunt onderdompelen in het moderne (seculiere) leven dat veelal jonge inwoners van Teheran leiden.


Dag 3: Naar Qazvin

Qazvin ligt op ongeveer twee uur rijden van Teheran. De stad kent een geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Sassaniden, tijdgenoten van de Romeinen. Wij zien vooral overblijfselen uit latere periodes.

Heilig grafmonument

Het Imamzadeh Hossein is een mooi voorbeeld van een heilig grafmonument in Iran. Mensen komen hier bijeen, drinken thee of eten wat, en zitten soms uren in één van de nissen rond de binnenplaats.  De zoon van de achtste Imam ligt hier begraven.

Grafmonument in Qazvin

Jame Moskee van Qazvin, met zoroastrische oorsprong

We bezoeken de indrukwekkende Jame moskee van Qazvin, oftewel vrijdagmoskee. Het is één van de oudste moskeeën van Iran, gebouwd op een Zoroastrische vuurtempel. Het zoroastrisme is één van de oorspronkele geloven in Iran, dat nog steeds aanhangers kent. Het wordt ook wel gezien als de oudste religie ter wereld.

Bazaar van Qazvin

De bazaar van Qazvin is een heel anders dan de meeste bazaars in Iran. De architectuur van de bazaar is prachtig en in plaats van drukke, rommelige winkeltjes vind je hier stijlvolle boetieks, kunstgaleries en hippe koffiezaakjes. Een ideale plek om souvenirs van kwaliteit te vinden.

Bezoek aan stijlvolle bazaar in Qazvin tijdens groepsreis Iran


Dag 4: Naar Hamadan (Ecbatana)

Vandaag rijden we naar de voormalige hoofdstad van de Meden: Ecbatana. De Iraanse naam is Hamadan.

Ali Sadr grot

Onderweg is er tijd om te genieten van natuurschoon. We bezoeken namelijk de Ali Sadr grot. De grot is de grootste watergrot ter wereld en bevat ondergrondse rivieren en  meren. We maken een boottocht door de grot en genieten van de stalagmieten en stalagtieten.

Pottenbakkersdorp tijdens groepsreis West IranPottenbakkersdorp

Vlak voor Hamadan komen we bij een pottenbakkersdorp: Lalejin. Volgens de officiële statistieken is meer dan 80 % van de inwoners betrokken bij het pottenbakken. We nemen een kijkje in een atelier en zien kunstig beschilderd aardewerk.

Hamadan

Aangekomen in Hamadan checken we in in ons hotel.


Dag 6: Bezichtiging Hamadan (Ecbatana)

Vandaag staat ons een rondleiding door Hamadan (oftewel Ecbatana) te wachten. Ecbatana was de hoofdstad van de Meden, de dominante macht in Iran totdat de Pers Darius de Grote Iran verenigde en het Achaemenidische rijk stichtte.

Graf van Esther en Mordechai

Het Bijbelverhaal van de Joodse Esther en Mordechai speelde zich af aan het hof van de Achaemeniden, oftewel het oude Perzië. Esther en Mordechai wisten dankzij hun goede relaties met Koning Xerxes de Joden in het Achaemenidische rijk te behoeden voor de ondergang. Hier in Hamadan zouden ze begraven liggen. Voor Iraanse Joden is dit een heilige plek.

Op weg naar Hamadan tijdens groepsreis Iran

Foto: Ninara

Ganjnameh, rotsinscripties van Darius en Xerxes

Iets buiten Hamadan, in een prettige omgeving met watervallen, vinden we twee rotsinscripties uit de tijd van de Achaemeniden. De grote koningen Darius en Xerxes spreken het volk toe. Ze hadden niet kunnen vermoeden dat 2500 jaar later een groepje reizigers uit Nederland en België zich eveneens door hen zouden laten toespreken.

De dichter Baba Taher

Dichtkunst neemt in Iran een bijzondere plek in. Het Farsi, de Perzische taal, leent zich dan ook uitstekend voor poezië. We bezoeken het graf van Baba Taher, een geliefde Soefiedichter.

Graf van Acivenna in Hamadan Iran

Foto: Blondinrikard Fröberg

De arts Avicenna (Ibn al-Sina)

Terwijl Europa in de middeleeuwen teruggevallen was op cultureel, technologisch en in wetenschappelijk gebied, floreerde deze disciplines in Iran.

De arts Ibn al-Sina, bekend in het westen als Avicenna, schreef diverse boeken. Zijn medische boeken werden tot in de zeventiende eeuw als dé standaard beschouwd.

We bezoeken Avicenna’s graf en een museum dat onder andere medische instrumenten uit die tijd laat zien.


Dag 6: Kermanshah en Paveh

We verlaten Hamadan en trekken door het Zagrosgebergte naar het westen.

Anahita tempel van Kangavar

Vandaag hebben we onze eerste kennismaking met Anahita. Het zal niet de laatste zijn. We zien hier de restanten van een tempel gewijd aan haar.

Anahita is de Godin van water. En water in Iran betekent leven en vruchtbaarheid. Anahita is ouder dan het zoroastrisme. Ze vond waarschijnlijk haar oorsprong in west-Iran, het deel van Iran waar we de komende dagen doorheen reizen. De oude Grieken zagen in haar een gelijkenis met Artemis.

Behistun en Taq Bostan reliëfs

Een hoogtepunt in de reis is ons bezoek aan Behistun. Tegen een steile bergwand vinden we hier inscripties en reliëfs uit verschillende tijdsperiodes. Het meest opvallend is het 2500 jaar oude reliëf dat de overwinning van Darius de Grote laten zien.

Rondreis Iran Taq e Bostan Kermanshah

Foto: Ninara

Iets verderop zien we de reliëfs van Taq Bostan, uit de tijd van de Sassaniden. Hierin wordt de legende van Khosrow en Shirin vertoond, een tragisch liefdesverhaal. Onze gids vertelt alle bijbehorende verhalen.

Kermanshah

We komen de  bergen uit en komen in de gebieden van het oude Mesopotamië. Kermanshah is de grootste stad in deze omgeving. Wij reizen verder naar een klein bergdorp, dat prachtig gelegen is.

Familieverblijf in bergdorp Paveh

Groepsreis Iran Koerdisch dorp Paveh

Genesteld in een vallei tussen de bergen ligt het dorpje Paveh. Er wonen hier vooral Koerden. Velen van hen dragen traditionele Koerdische kleding.

We ervaren in Paveh het dorpsleven van west-Iran. Boomgaarden, de mooie omgeving, frisse berglucht en vriendelijke mensen zijn de ingrediënten die het bijzonder maken.

We verblijven in een traditioneel huis bij een Iraanse familie. Zo kunnen we kennismaken met de legendarische Iraanse gastvrijheid. Alles gaat hier nog op traditionele wijze. Dat resulteert in een warm welkom met heerlijke, huisgemaakte maaltijden. De kamers zijn eenvoudig maar schoon. Dat geldt ook voor het gedeelde sanitair.

Er is slechts een beperkt aantal kamers. Afhankelijk van de groepsgrootte kan dat betekenen dat je je kamer met andere leden van de groep deelt.


Dag 7: Khorramabad

We leggen vandaag een flinke afstand af. Het is zo’n vijf á zes uur rijden naar het zuiden. In een brede kloof met hoge rotswanden, komen we bij Khorramabad.

Loristan

Khorramabad ligt midden in Loristan, een gebied waar de Lori leven. Ze spreken hun eigen dialect en hebben hun eigen cultuur en gebruiken. De Lori stammen af van de Babyloniërs en de Meden. Veel Lori leven in stamverband een nomadisch bestaan.

Falak ol Aflak kasteel

We bezoeken een bijzonder oud kasteel, het Falak ol Aflak kasteel. Het is zo’n 1800 jaar oud en werd gebouwd in de Sassaniden dynastie. We bezoeken het museum.

Kasteen Falak ol Aflak

Foto: Ninara


Dag 8: Susa

We vervolgen onze weg naar het zuiden. Vandaag staan er oudheidkundige hoogtepunten op het programma.

De Ziggurat van Chogha Zanbil

In Chogha Zanbil zien we ’s werelds best bewaard gebleven ziggurat, een terrasvormige piramide gebouwd als huis voor de belangrijkste godheid. De Elamieten bouwden de ziggurat rond 1250 voor Christus. Het is ongelooflijk hoe gaaf de 3750 jaar oude bakstenen er nog uitzien.

De Ziggurat van Chogha Zanbil

Foto: peuplier

Susa

Susa was een belangrijke stad voor de Elamieten, totdat zij verslagen werden door een naburig koninkrijk. Darius de Grote, van de Achaemeniden (het oude Perzië), herstelde de stad in ere. In die tijd was Susa waarschijnlijk even groots als Persepolis. We zien de restanten van Darius’ winterpaleis.

In het museum van Susa zien we enkele goed bewaard gebleven kunstschatten uit Susa en omgeving.

Shushtar

Shushtar stamt uit de tijd van de Sassaniden, zo’n 250 jaar na Christus. De Sassaniden waren tijdgenoten van de Romeinen, waarmee decennia lang oorlogen werden gevoerd. In één van die oorlogen wist Shah Shapur I de Romeinse keizer Valerianus te verslaan en zelfs gevangen te nemen. Valerianus zou hier in Shushtar gevangen zijn gezet.

Irrigatiewerken bij Shushtar Iran

Foto: Ninara

Bijzonder indrukwekkend zijn de irrigatiewerken die in Shushtar zijn aangelegd. Het ontwerp en de bouw was in handen van Romeinse krijgsgevangenen. We kunnen een deel ervan in werking zien.

We vervolgen onze weg naar Ahvaz, de regionale hoofdstad. Daar verblijven we in een viersterrenhotel.


Dag 9: Binnenlandse vlucht naar Shiraz, bezoek Bishapur

We vertrekken ’s ochtends naar de luchthaven van Ahvaz en stappen op onze vlucht naar Shiraz. We vliegen waarschijnlijk met Mahan Air, een luchtvaartmaatschappij die beschikt over de jongste vloot van Iran. Een uur later landen we in Shiraz.

Bishapur

De weg naar Bishapur is prachtig. We bezoeken de opgravingen van Bishapur, een belangrijke stad van de Sassaniden, ten zuiden van Shiraz. Shah Shapur I bouwde de stad.

Bezoek Bishapur, stad van de Sassaniden, tijdens groepsreis Iran

Foto: Ninara

In Bishapur bevindt zich een indrukwekkende Anahita tempel.

Aan het eind van de dag keren we terug in Shiraz. We verblijven in een goed viersterrenhotel met dakterras waar je ’s avonds nog een drankje kunt nemen.


Dag 10: Shiraz, stad van dichters

In het hartland van Perzische cultuur krijgen we een rondleiding door de oude stad van Shiraz.

Eram tuin

Een bezoek aan een Perzische tuin mag in onze reis niet ontbreken. Het woord Paradijs is afgeleid van het Perzische woord voor tuin. UNESCO heeft verschillende Perzische tuinen als werelderfgoed aangemerkt, waaronder de Eram tuin.

De dichters Saadi

Saadi is één van Iran’s meest geliefde dichters. Veel Iraniërs kennen dichtverzen van Saadi uit hun hoofd. Zijn graftombe wordt bijna als een bedevaartsoord beschouwd. Het is een geliefde plek voor families om ’s middags te bezoeken.

Groepsreis Iran Shiraz graftombe Saadi


Dag 11: Persepolis

Vandaag staat ons opnieuw een hoogtepunt in onze Iran groepsreis te wachten: de opgravingen van de oude Perzische hoofdstad Persepolis.

Persepolis

Op een uurtje rijden van Shiraz, bezoeken we Persepolis, ceremoniële hoofstad van het grote Perzische rijk. De Perzische koningen bouwden hier hun paleizen vanuit waar ze het uitgestrekte rijk bestuurden. Jaarlijks werden hier ook de bestuurders uit de provincies ontvangen die belastingen kwamen betalen.

Na de destructie van de stad door Alexander de Grote, heeft Persepolis eeuwenlang verborgen gelegen onder het zand. Hierdoor zijn de restanten zo goed bewaard gebleven, dat het lijkt alsof je terug in de tijd getransporteerd bent.

Groepsreis Iran Persepolis

Bijzonder indrukwekkend zijn de Poort van alle Naties, het Paleis van 100 zuilen, de graftombe van Artaxerxes II en de grote trap van het Apadama paleis, met de reliefs van delegaties die hun giften komen brengen.

Naqsh-e Rostam

We bezoeken tevens de grafmonumenten van de grote Achaemenidische en Sassanidische koningen. In een steile bergwand zijn de grafkamers uitgehouwen.

We keren weer terug naar ons hotel in Shiraz.


Dag 12: Naar Izadkhast en Isfahan

We rijden vandaag in ongeveer vijf tot zes uur naar Isfahan. We breken de reis op met twee interessante bezienswaardigheden.

Pasargad

Pasargadae was in de tijd van de Achaemeniden (het oude Perzië) de hoofdstad. Cyrus de Grote begon rond 550 voor Christus met de bouw van de stad nadat hij verschillende staten verenigd had in het oude Perzische Rijk.

Cyrus de Grote verwierf aanzien bij vriend en vijand, niet alleen vanwege zijn veroveringen, maar ook omdat gebruiken en religies in de veroverde gebieden gerespecteerd bleven. We zien onder meer het graf van Cyrus de Grote.

Woestijnkasteel

Onze volgende stop is bij het Izad Khast kasteel, dat de handelsroute en nabij gelegen karavanserai beschermde. Opgetrokken tegen rotsen, maken de afbrokkelende kasteelmuren nog steeds indruk.

Groepsreis Iran Izad Khast

Isfahan

We komen aan bij het einddoel van onze groepsreis door Iran: Isfahan. Hier verblijven we in een prachtig boutiquehotel.

Traditioneel hotel in Isfahan

 


Day 13: Isfahan

“Isfahan is de halve wereld”, volgens een beroemd Iraans gezegde. Waarom zou je nog ergens anders naartoe willen?

Het grote plein van Isfahan

We starten onze rondleiding met het indrukwekkende  Naqsh-e Jahan plein, één van de grootste pleinen ter wereld. Het eeuwenoude plein wordt omringd door elegante en harmonieuze moskeeën en paleizen. We nemen hiervoor de tijd die het verdiend, en besteden de gehele ochtend voor ons bezoek.

foto: Julia Maudlin

Na de lunch staat de schitterende Jame moskee op het programma, oftewel de vrijdagmoskee. In de omgeving wonen veel handwerklieden. We krijgen een demonstratie van traditionele Iraanse kunst.


Dag 14: Isfahan

Zoorkhane

We besteden nog een dag in Isfahan. We bezoeken onder meer een zoorkhane sportschool. Dit is een Iraanse vorm van krachttraining, die mannen hier al sinds mensenheugenis beoefenen. Het is werkelijk zeer indrukwekkend om bij te wonen.

Zoorkhane in Isfahan groepsreis Iran


Dag 15 Abyaneh

Onze laatste dag in Iran vandaag. We verlaten Isfahan en rijden naar de luchthaven van Teheran.

Bergdorp Abyaneh groepsreis IranAbyaneh

We bezoeken het afgelegen bergdorp Abyaneh. Het karakteristieke dorp is opgetrokken uit rood steen. Door de afgelegen ligging hebben bewoners eeuwenlang een behoorlijk geïsoleerd bestaan gehad. Daardoor zijn oude tradities goed bewaard gebleven. Er wordt hier nog in een oud Perzisch dialect gesproken bijvoorbeeld.

We wandelen door de oude straatjes en krijgen een kijkje in de traditionele levenswijze van de mensen.

Fin Garden

We vervolgen onze weg en bezoeken een door UNESCO erkende Perzische tuin, één van de oudste van Iran: Fin Garden.

Diner in Qom

Ons laatste diner in Iran zullen we in een restaurant in Qom tot ons nemen. We kunnen het schrijn van Fatima, een belangrijk heiligdom voor sjiitische moslims, van buiten nog zien.

Vanuit hier is het een uur rijden naar de luchthaven van Teheran.


Dag 16: Terug naar huis

Op de luchthaven nemen we afscheid van onze gids en chauffeur en vliegen terug naar Schiphol.

We kunnen terugkijken op een reis vol met hoogtepunten. We hebben de geschiedenis van Iran in verschillende tijdsperiodes leren kennen, genoten van de schitterende natuur en kennis gemaakt met verschillende bevolkingsgroepen. Het afscheid zal niet gemakkelijk zijn.

 

Inbegrepen

Een goede prijs-kwaliteitverhouding vinden we belangrijk. Vandaar dat er veel is inbegrepen.

Prijzen

Prijs per persoon
€ 2.850,00

Eenpersoonskamertoeslag
€ 215,00
De eenpersoonskamertoeslag is optioneel. Het is ook mogelijk om op indeling te boeken.

Inbegrepen in de prijs zijn:

 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Internationale vluchten Amsterdam – Teheran; Teheran – Amsterdam
 • Binnenlandse vlucht Ahvaz – Shiraz
 • Vervoer per (mini)bus
 • Lokale gids
 • Alle excursies
 • 1 nacht driesterrenhotel Teheran
 • 1 nacht karakteristiek hotel Qazvin
 • 2 nachten driesterrenhotel in Hamadan
 • 1 nacht traditionele homestay in Paveh
 • 1 nacht driesterrenhotel in Khorammabad
 • 1 nacht in driesterrenhotel in Ahvaz
 • 3 nachten driesterrenhotel Shiraz
 • 3 nachten boutiquehotel Isfahan
 • Maaltijden:
  Dagelijks ontbijt in hotels,
  Dagelijkse lunch

Bijkomend

 • Boekingskosten € 20 per persoon
 • Visum Iran € 112
 • Verzenden paspoort per koeriersdienst € 19 (je mag je paspoort ook bij onze visumdienst in Den Haag ophalen)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Diners (reken op zo’n € 125)
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven, zoals drankjes en souvenirs

Voorwaarden

Prijzen gelden per persoon.

Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een eenpersoonskamer. Je betaalt in dat geval de eenpersoonskamertoeslag. De eenpersoonskamer is niet beschikbaar bij de nacht in de homestay.

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 8. Het maximum aantal deelnemers is 16. Uiterlijk een maand voor vertrek wordt bepaald of de reis doorgaat.

Deze reis is open voor alle EU nationaliteiten. Heb je een andere nationaliteit, neem dan eerst contact met ons op.

Accommodaties

Je verblijft in goede middenklasse accommodaties (driesterren tot viersterren), gekozen op basis van prettig comfort, fijne ambiance en goede service. We verblijven ook een nacht in een authentieke homestay. Daarbij slapen we traditioneel Iraans op een matras op de grond. Het is mogelijk dat kamers daar gedeeld zijn.

Doordat we ook in gebieden komen waar het westers toerisme nog niet ontwikkeld is, kan het niveau van de accommodaties daar iets lager zijn. Weet wel dat je in die gebieden altijd in de best beschikbare hotels slaapt.

Binnenkort zal meer informatie over de hotels volgen.

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven