Over ons

Gesprekken met Iraniërs

Iran specialisten

Wij houden van Iran. Van de prachtige oude moskeën, van de paleizen, de Perzische tuinen, de kastelen, de bergen en woestijnen, en de oudheidkundige wonderen.

Bovenal houden we van de Iraniërs. Van de open blikken, de vriendelijkheid, immer rekening houdend met hoe je je voelt.

Het spreekt voor zich dat we graag in Iran komen om de beste plekjes voor je uit te zoeken.

Land in ontwikkeling

Iran is een land wat zich op het gebied van toerisme aan het ontwikkelen is. De internationale standaard is op veel plekken van het land nog niet doorgedrongen. Voordeel hiervan is dat het land absoluut nog niet ‘verpest’ is. Je hoeft niet bang te zijn voor opdringerige verkopers of toeristenoplichters.

Maar er is ook een nadeel. Het niveau van accommodaties is niet overal wat je er misschien van zou verwachten. Maar daar komen wij om de hoek kijken. Wij bezoeken het land namelijk zelf en zoeken het ter plaatse voor je uit. Zo weten we voor jou de beste plekjes te vinden.


Reizen op de Your Planet manier

Wat maakt reizen met Your Planet nu echt anders?

Het begint bij onze bestemmingen. Stuk voor stuk landen waar je in een andere wereld terecht komt. Weg van het alledaagse, een tikkeltje uit je comfortzone. Om je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Laat je inspireren door een andere cultuur, levensfilosofie. Toets je eigen denkbeelden en stel ze bij.

Duik met Your Planet de geschiedenis in van een plek, luister maar de verhalen van je gids, ga op in de ongerepte natuur, wandel, fiets, proef van een andere keuken. Dit is hoe wij zelf reizen. En dit is hoe we het graag voor jou organiseren.


Hoe gaan we bij Your Planet  te werk?

We durven wel te stellen dat wij écht specialist zijn in de landen die we aanbieden. Specialist word je niet zomaar. We doen meermaals grondig onderzoek ter plekke en hebben een uitgebreide zoektocht naar lokale partners die begrijpen wat Your Planet reizigers willen ervaren.

Ieder land krijgt z’n eigen aanpak. We laten ons daarbij leiden door de lokale omstandigheden.

Onze lokale mensen

Onze partners zijn geen grote agentschappen waarbij je een nummertje bent maar echt lokale mensen die kennis hebben van hun gebied en hun werk met passie doen. Mensen die een bijdrage leveren aan de lokale economie, en daarbij rekening houden met de impact van reizen op de omgeving.

Met veel van onze partners werken we al járen samen, vaak zelfs al meer dan tien jaar. We weten daardoor precies hoe zij werken en begrijpen de culturele verschillen. En zij hebben hierdoor veel ervaring met onze reizigers en onze cultuur. Zo weten ze precies wat wij willen.

De reisspecialist is er voor jou

Onze meerwaarde zit ‘m niet alleen in onze lokale mensen. Onze eigen reisspecialisten spelen hierin net zo’n cruciale rol. Samen met jou bespreken we je wensen en de mogelijkheden. Wij zetten al onze kennis en ervaring in om voor jou tot die droomreis te komen.

Waar zijn de speciale plekjes, waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Dat éne speciale hotelletje, wat niet eens op booking te vinden is, maar waarvan wij weten dat je daar de mooiste ervaring hebt. Of die speciale dag, waarop je iets te vieren hebt. Wij zoeken het allemaal voor je uit en nemen je al het lastige regelwerk uit handen.

Jouw droomreis

Zo wordt je reis niet een standaardrondje met alleen maar toeristische plekken. Maar een reis die specifiek op jouw wensen is toegespitst. In het tempo dat jij prettig vindt, in de accommodaties die bij jou passen, met de hoeveelheid begeleiding waar jij blij van wordt.

Zo zie je niet alleen hoogtepunten maar komen ook onontdekte pareltjes aan bod, speciale plekjes waar je oorspronkelijke puurheid ervaart.

Positieve impact

Door op een duurzame manier te reizen geloven wij dat reizen een positieve impact op de wereld kan hebben. Door meer begrip te kweken tussen verschillende culturen, verschillende zienswijzen. Na zo’n reis kijk je vaak met heel andere ogen.


Even voorstellen

Leonieke

Leonieke en Damavand in Iran voor de beklimming“Iran heeft mij vanaf het eerste moment gegrepen en niet meer losgelaten.

Tijdens mijn eerste reis naar Iran beklom ik Damavand, de hoogste berg van het land. Dat was niet alleen een persoonlijke beproeving, maar het leerde me ook veel over de mentaliteit van Iraniërs. Dergelijke vriendelijkheid en oprechte gastvrijheid ben ik in geen enkel ander land in die mate tegengekomen.

Inmiddels heb ik meerdere rondreizen door Iran gemaakt. Nog steeds sta ik versteld van de oudheidkundige en natuurlijke rijkdommen, maar vooral van de lieve mensen.”


Your Planet

Deze website is onderdeel van Your Planet, de reisorganisatie waarbij je zelf jouw ideale reis kunt samenstellen.

Your Planet heeft alle research al voor je gedaan en de leukste, interessantste en mooiste plekken voor je uitgezocht. Jij hoeft alleen maar te kiezen welke plekken passen in jouw reis.

Contact

Email: info@yourplanettravel.nl

Telefoonnummer: 035 77 24 396
vanuit België: 0031 35 77 24 396
Op werkdagen tussen 9:30 en 17:00 uur

Faxnummer: 035 77 29 758
vanuit België: 0031 35 77 29 758

Postadres:
Your Planet
postbus 321
1200 AH HILVERSUM

KvK nummer: 32141111
GGTO nummer: 1540
ANVR nummer: 
05126