Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Windtorens van Yazd

Yazd

Voeg bouwsteen toe

Woestijnstad

De eeuwenoude woestijnstad Yazd mag niet ontbreken aan je rondreis door Iran.

Het is heerlijk om te dwalen door de wirwar van straatjes. Achter de hoge, lemen muren zitten vaak kleine paleisjes verstopt. Zo ook je traditionele hotel met binnenhof, waar je een oase van rust binnenstapt.

Zoroastrisme

In Yazd maak je ook kennis met de oudste godsdienst ter wereld: het zoroastrisme. Er leven nog zo'n 20.000 zoroastristen in Yazd. Je bezoekt hun vuurtempel.

Compleet Yazd

Vervoer
 • Privéchauffeur van het bus- of treinstation naar je hotel
 • Privéchauffeur van je hotel naar bus- of treinstation op de dag van vertrek
Verblijf
 • 3 nachten in hotel van je keuze:
Excursies
 • Wandelexcursie met privégids, inclusief entreegelden
Maaltijden
 • Ontbijt in het hotel is dagelijks inbegrepen
Vervoer tussen bouwstenen: je kunt vanuit diverse bouwstenen per bus of trein naar Yazd reizen. Afhankelijk van hoe je jouw Iran reis indeelt komen hiervoor reiskosten bij. Deze worden in de offerte opgenomen.

Duur

4 dagen, 3 nachten

Prijs

€ 230,- per persoon

 

Programma in’t kort (Your Planetvariant)

Dag 1: Aankomst Yazd

Dag 2: Rondleiding Yazd

Dag 3: Optionele dagexcursie Kharanaq

Dag 4: Vervolg van je Iran reis

Dag 1 Aankomst in Yazd

Yazd is goed verbonden met andere steden in Iran door regelmatige trein- en busdiensten. We brengen je advies uit over wat de handigste manier is om er te komen.  Dit is ook afhankelijk van welke bouwstenen je nog meer aan je Iran rondreis toevoegt.

Of je nu aankomt op het treinstation of op het busstation van Yazd, we zorgen ervoor dat je wordt opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel van je keuze brengt.

Je kunt kiezen voor een traditioneel hotel met binnenhof, midden in de oude stad. Je hotel is een uitstekend voorbeeld van wat voor moois zich achter de hoge lemen muren van de oude stad bevindt. Een prachtig huis met twee binnenhoven waar je je heerlijk kunt terugtrekken met een kopje thee. De kamers zijn vrij eenvoudig maar wel heel authentiek. Je hebt wel altijd je eigen badkamer.

Wil je meer luxe, dan bieden we je een uitstekend viersterrenhotel, gevestigd in een historisch gebouw. De locatie is iets buiten de oude stadskern, maar een taxi brengt je in vijf minuten naar waar je wilt zijn.


Dag 2 Stadswandeling Yazd

Na je ontbijt ontmoet je je gids. Je gids neemt je deze ochtend mee door de oude stad van Yazd. Yazd behoort tot één van de oudste steden van de wereld. Zo voelt het ook als je door de smalle straatjes loopt.

Je gids neemt je mee door de oude straten van Yazd. De smalle straten lijken allemaal op elkaar en je verdwaalt hier gemakkelijk.

Yazd wandeling oude stad

Vroeger stond Yazd bekend als de stad van fietsen. Die fietsen hebben grotendeels plaatsgemaakt voor motorfietsen.

Je gids laat je de belangrijkste plekken zien en vertelt je over het traditionele leven in Yazd. Je zult zien dat veel vrouwen de traditionele, zwarte chador dragen. Yazd staat bekend als één van de meest religieuze en traditionele steden van het land.

Uiteraard bezoek je ook de Jame moskee. Dit is één van de oudste moskeeën van Iran. Met de twee hoge minaretten heeft de moskee een uniek ontwerp.

Zoroastrische vuurrtempel Yazd rondreis Iran

In de Zoroastrische vuurtempel maak je kennis met het zoroastrisme. Het zoroastrisme is misschien wel de oudste religie ter wereld. In Yazd leven nog steeds volgers. In de vuurtempel houden zoroastrische priesters een vuur brandend dat al meer dan 900 jaar brandt. Het vuur staat symbool voor zuiverheid en reinheid.


Dag 3: Optionele excursie naar Kharanaq

Je kunt vandaag je eigen gang gaan. Rondwandelen door de oude stad, souvenirs inslaan, een kijkje nemen in de bazaar, de sfeer opsnuiven. Je kunt er ook voor kiezen om een excursie buiten Yazd te doen.

Optionele excursie Kharanaq

Een gids-chauffeur neemt je mee buiten de stad. Je brengt een bezoek aan Kharanaq, een verlaten, afbrokkelend vestingstadje.

Kharanaq kasteel Yazd Iran

Dag 4 vervolg van je Iran reis

Vandaag vervolg je je Iran reis. Je kunt met ed bus of trein verder reizen naar een volgende bestemming. We kunnen ook een privéchauffeur voor je regelen.

 • Traditioneel hotel met binnenhof Yazd

  Zodra je de binnenhof van je hotel binnenstapt, begeef je je in een oase van rust. In de vijver klatert een fontein die de lucht koelt en ook de kleurige bougainville en fruitbomen zorgen voor schaduw. Je kunt hier rustig een middag vertoeven op één van de bedbanken. Er zijn ook gewone stoelen en tafels.

  Er staat de gehele dag gratis thee klaar. Naast het ontbijt, dat inclusief is, kun je hier ook terecht voor lunch en diner.

  De kamers zijn knus en voorzien van airconditioning en koelkast. Zoals wel vaker in Iran, heeft de douche geen wandje of douchegordijn. Maar er liggen slippers klaar die je kunt gebruiken nadat je gedoucht hebt. Voor gratis wifi kun je in de binnentuin terecht.

  Je hotel bevindt zich midden in het oude gedeelte van Yazd, in de wijk Fahadan. Je wandelt door de oude straatjes in ongeveer vijf minuten naar de Jame moskee.

  Prijs: €
  Duur: 4 dagen, 3 nachten
  Inclusief: vervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, privéwandelexcursie met gids, entreegelden

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Tweepersoonskamer in traditioneel hotel in YazdHeerlijke binnentuin met vijver in traditioneel hotel in YazdBinnenhof traditioneel hotel in Yazd

 • Viersterrenhotel Yazd

  Je verblijft in een historisch pand dat vroeger dienst deed als overslagplaats voor goederen. Nu is het voorzien van alle gemakken van een goed viersterrenhotel, terwijl de oorspronkelijke ambiance prachtig bewaard is gebleven.

  Het viersterrenhotel in Yazd beschikt over een restaurant in de binnenhof waar je buiten of binnen kunt zitten. Er is ook een restaurant op het dak, met uitzicht over de stad.

  Het hotel ligt in het centrum van Yazd, op ongeveer een half uur lopen van de Jame moskee en de oude Fahadan wijk. Taxi’s zijn gemakkelijk te vinden.

  Prijs: €
  Duur: 4 dagen, 3 nachten
  Inclusief: vervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, privéwandelexcursie met gids, entreegelden

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Binnentuin viersterrenhotel YazdWelkom in de receptie van dit viersterrenhotel in YazdTweepersoonskamer viersterrenhotel Yazd

   

   

   

   

   


   

Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Yazd”