Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Teheran met Milad toren en Tochal

Teheran

Voeg bouwsteen toe

Modern Teheran

Teheran is voor veel mensen het startpunt van een rondreis door Iran. In Teheran maak je kennis met het moderne Iraanse leven.

Drink een schuimige cappuccino in één van de hippe koffiebarretjes, laat je verrassen in een modernekunstgalerie en ga 's avonds een hapje eten in Darband, een geliefd uitgaansgebied.

Oude cultuur in Teheran

Naast het moderne leven, vind je in Teheran natuurlijk ook geschiedenis. Tijdens een stadsrondleiding duik je onder meer in het Nationale Museum, waar de mooiste kunstschatten uit Iran's lange geschiedenis te vinden zijn.

Compleet Teheran

Vervoer
 • Privéchauffeur van de luchthaven of het bus- of treinstation naar je hotel
 • Privéchauffeur van je hotel naar de luchthaven of bus- of treinstation op de dag van vertrek
Verblijf
 • 3 nachten in driesterrenhotel
Excursies
 • Dagexcursie per auto met privégids, inclusief lunch en entreegelden á ruim € 40,-
Maaltijden
 • Ontbijt in het hotel is dagelijks inbegrepen
 • Tijdens de excursie is lunch inclusief
Vervoer tussen bouwstenen: voor de meeste mensen is Teheran het startpunt van hun reis. Vanuit hier kun je per bus, trein of privéchauffeur verder reizen. Afhankelijk van hoe je jouw Iran reis indeelt komen hiervoor reiskosten bij. Deze worden in de offerte opgenomen.

Duur

4 dagen, 3 nachten

Prijs

€ 398,-

Prijs is op basis van twee personen

Programma in’t kort (Your Planetvariant)

Dag 1: Aankomst Teheran

Dag 2: Stadsrondleiding

Dag 3: Vrije besteding

Dag 4: Vervolg van je Iran reis

Dag 1 Aankomst in Teheran

De meeste mensen zullen hun Iran reis in Teheran starten. Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Iran. De meeste vluchten komen ’s avonds (laat) aan.

Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht door een chauffeur die je naar je hotel brengt. Je verblijft in een goed driesterrenhotel in het centrum van de stad.


Dag 2 Stadsexcursie Teheran

Na een heerlijk ontbijt ontmoet je je Engelssprekende gids voor vandaag. Er staan je een aantal highlights te wachten.

Nationale Museum van Iran

Met de auto ga je naar het oude centrum van Teheran. Daar bezoek je het Nationale Museum van Iran. Het museum neemt je mee op een reis door de geschiedenis van Iran.

Je start met vondsten uit de prehistorie en ziet hoe vijfduizend jaar vóór Christus de eerste beschavingen al opkwamen. Naarmate je verder komt zie je dat de archeologische schatten steeds mooier worden.

Acheameniden en modern Iran in Teheran

Hoogtepunten zijn onder meer de reliëf en de buste van Koning Darius de Grote, de Achaemenidische koning (van het oude Perzië). Het is ongelooflijk hoe mooi bewaard deze 2500 duizend jaar oude schatten zijn gebleven.

Golestan paleis

Golestan was het paleis van de Shah’s van de Qadjar dynastie, de voorlaatste dynastie vóór de Islamitische revolutie. De paleizen zijn prachtig gedecoreerd.

Golestanpaleis Qajar Teheran Iran rondreis

Je maakt hier ook kennis met de spiegelkunst uit Iran. Wanden en plafonds werden met kleine stukjes spiegel in verschillende mozaïekvormen bekleed. Het geheel schittert je tegemoet. Het valt nauwelijks te fotograferen, je moet het echt op dát moment in je opnemen.

Juwelenmuseum

Op zaterdag tot en met dinsdag is het mogelijk om het Juwelenmuseum te bezoeken. Je daalt af in de kluizen van de Nationale Bank van Iran.

Je ziet hier de beroemde Pauwentroon van Reza Shah, de kleding die hij tijdens zijn kroning droeg en natuurlijk een enorme collectie van de mooiste juwelen.

Pronkstuk is de Darya ye Noor, wat ‘Oceaan van Licht’ betekent. Deze diamant van 182 karaat in de kleur ‘pale pink’ is werkelijk uniek in de wereld. De kwaliteit van licht die door de diamant valt doet haar naam eer aan.


Dag 3 vrije besteding

Je kunt je dag indelen zoals je wilt. Met de metro of een taxi kun je een aantal plekken bezoeken. We kunnen ook een gids voor je regelen die je hierbij begeleid.

Teheran heeft verschillende bezienswaardigheden die het bezichtigen waard zijn.

Tabiat brug

Maak bijvoorbeeld een wandeling over de Tabiat brug. Deze wandelbrug werd door een vrouwelijke architect ontworpen. De Tabiat brug spant over een snelweg en verbindt twee parken met elkaar.

Tabiat brug in Teheran

De Tabiat brug heeft verschillende niveaus. Je kunt, net als de Tehrani,  in één van de cafés op de brug iets drinken of een hapje eten. Vanaf de brug heb je ook een goed uitzicht over Teheran.

Azadi toren

De Azadi toren staat symbool voor vrijheid en is een symbool van Teheran. Het staat midden op een verkeersplein, maar toch is het een indrukwekkend monument.

Amerikaanse ambassade

De Amerikaanse ambassade is sinds de bezetting door Iraanse studenten, aan het begin van de Iraanse revolutie, niet meer in gebruik. Op de muren prijken nu anti-Amerikaanse propaganda schilderingen en leuzen. Er is ook een museum gevestigd.

Modernekunstgalerie

Vlakbij de voormalige Amerikaanse ambassade vind je het Hormadan park, met een modernekunstgalerie. Het is een trekpleister voor moderne Iraniërs. In veel kunstwerken kun je kritiek op de maatschappij herkennen. De werken zijn ook te koop.

Darband

Het populairste uitgaansgebied van Teheran is Darband, in het noorden van de stad. Een wandelpad slingert de Tochal berg op. Een rivier brengt verkoeling. Het ene restaurant volgt na het andere, met terrassen tegen de bergwanden, of vlonders vlak boven het stromende water.

Darband Teheran Iran

Je ziet hier families, vriendengroepen en jonge Tehrani die de kledingvoorschriften zo ver mogelijk oprekken.


Dag 4 vervolg van je Iran reis

Vandaag vervolg je je Iran reis. Je kunt met trein, bus of privéchauffeur naar je volgende bestemming reizen. We adviseren je graag over wat voor jou het beste vervoersmiddel is. Daar hoef je zelf dus niet over na te denken.

 • Driesterrenhotel Teheran

  Je verblijft in het centrum van Teheran in een goed driesterrenhotel. De metro bevindt zich op loopafstand. Er is ook een zwembad waar mannen en vrouwen gescheiden van elkaar, op verschillende tijdstippen, kunnen zwemmen.

  Prijs: € 398,-
  Duur: 4 dagen, 3 nachten
  Inclusief: vervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, privé-excursie met gids-chauffeur, lunch en entreegelden á ruim € 40,-

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Tweepersoonskamer met zitje in goed driesterrenhotel in het centrum van Teheran

   

   

   

   

   

   


   

Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Teheran”