Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Bouwsteen Isfahan Iran
Bouwsteen IsfahanLotfollah moskee Isfahan rondreis IranRondslenteren op bazaar van Isfahan tijdens rondreis IranImam plein van Isfahan Iran

Isfahan

Voeg bouwsteen toe

Isfahan is de halve wereld

Isfahan is Iran's mooiste culturele stad. Je waant je in een verhaal uit duizend-en-een-nacht.

UNESCO stad

Aan het indrukwekkende, harmonieuze Naqsh-e Jahan plein vind je de elegantste moskeeën en paleizen uit de Islamitische wereld. Maar Isfahan heeft naast dit beroemde UNESCO plein nog veel meer te bieden. Als eeuwenoude handelsstad heeft de stad prachtige oude koopmanshuizen, en natuurlijk een sfeervolle bazaar waar je eindeloos kunt rondslenteren.

Er is ook een Christelijke Armeense wijk, waar je een kathedraal kunt bezoeken.

Compleet Isfahan

Vervoer
 • Privéchauffeur van de luchthaven of het bus- of treinstation naar je hotel
 • Privéchauffeur van je hotel naar de luchthaven of bus- of treinstation op de dag van vertrek
Verblijf
 • 3 nachten in hotel van je keuze: historisch vijfsterrenhotel, karakteristiek hotel of budgetvriendelijk driesterrenhotel
Excursies
 • Wandelexcursie met privégids, inclusief lunch en entreegelden
Maaltijden
 • Ontbijt in het hotel is dagelijks inbegrepen
Vervoer tussen bouwstenen: je kunt vanuit diverse bouwstenen per bus of trein naar Isfahan reizen. Het is ook mogelijk om in Isfahan je reis te starten of eindigen. Er zijn vluchtverbindingen tussen Isfahan en Amsterdam. Afhankelijk van hoe je jouw Iran reis indeelt komen hiervoor reiskosten bij. Deze worden in de offerte opgenomen.

Duur

4 dagen, 3 nachten

Prijs

€ 320,- per persoon

Bij twee personen

Programma in’t kort (Your Planetvariant)

Dag 1: Aankomst Isfahan

Dag 2: Stadswandeling Isfahan met gids

Dag 3: Vrije besteding

Dag 4: Vervolg van je Iran reis

Dag 1: Aankomst Isfahan

Isfahan is een geweldige stad om je rondreis door Iran te eindigen. De stad heeft een internationale luchthaven waar een aantal keer per week vluchten van Turkish Airlines en Austrian vandaan vertrekken.

Je kunt Isfahan bereiken met een privéchauffeur, bus of trein. We nemen de handigste optie voor je op in het reisvoorstel.

Er zijn verschillende keuzes voor hotels in Isfahan. Je kunt voor een budgetvriendelijk driesterrenhotel gaan, een karakteristiek boutiquehotel, of jezelf eens lekker verwennen met een historisch vijfsterrenhotel. De laatste optie behoorde ooit tot de meest prestigieuze hotels ter wereld. Bij het selecteren van de bouwsteen kun je een keuze maken.


Dag 2: Stadswandeling Isfahan met privégids

Imam plein, één van de mooiste pleinen ter wereld

Het Naqsh-e Jahan plein van Isfahan was toen het werd aangelegd het grootste plein van de wereld. Dat gebeurde aan het begin van de zestiende eeuw in opdracht van Shah Abbas de Grote van de Safaviden dynastie. Na de islamitische revolutie werd het plein omgedoopt naar Meidan Emam, oftewel het Imam Plein.

Naqsh-e Jahan plein van Isfahan Imam plein rondreis Iran

Het Plein van de Imam is nog steeds gigantisch. En toch zijn de verhoudingen menselijk. Het plein imponeert, maar ondank dat voel je je er toch prettig.

Ali Qapu paleis

Aan één van de zijdes van het plein liet Shah Abbas zijn Ali Qapu paleis bouwen. Vanaf het hoge terras heb je een geweldig uitzicht over het plein. Shah Abbas bekeek vanaf hier polowedstrijden die op het Naqsh-e Jahan gehouden werden.

Moskee van de Shah

De grote blikvanger van het Imam plein is de moskee van de Shah, aan de zuidzijde van het plein. Hier zie je islamitische kunst op z’n best. Prachtige geometrische ontwerpen, karakteristieke blauwgeglazuurde tegels die contrasteren tegen de zandkleurig marmer en baksteen, perfecte koepels en iwans. Als je slechts één moskee in Iran bezoekt, laat het dan deze zijn.

Iwan in Moskee van de Shah Isfahan

Sheikh Lotfollah moskee

De Sheikh Lotfollah moskee, die zich tegenover het Ali Qapu paleis bevindt aan het Imam plein, is compleet anders dan de Moskee van de Shah.

Hier geen grote binnenplaats of traditionele iwans. In de vierkante gebedsruimte wordt je aandacht naar boven getrokken. De hoge koepel is een meesterwerk. De manier waarop het schaarse licht binnenvalt geeft het een heel mystieke sfeer.

Bazaar van Isfahan

Na de lunch neemt je gids je mee in de bazaar van Isfahan. De bazaar start achter het Imam plein en loopt helemaal door naar de Jame moskee, een kilometer verderop.

Je gids neemt je mee naar een werkplaats waar je kunt zien hoe traditioneel handwerk gemaakt wordt. Je kunt hier handgeschilderde metalen sierborden kopen, aardewerk en andere souvenirs.

Souvenirshopping in de bazaar van Isfahan tijdens rondreis Iran


Dag 3: Optionele excursie

Vandaag kun je Isfahan verder op eigen houtje verkennen of je kiest voor een excursie.

Dagexcursie Isfahan met gids en chauffeur

Je brengt een bezoek aan de Armeense wijk in Isfahan. Hier wonen veel Armeense Christenen. Je neemt een kijkje in de Vank kathedraal en kunt in het bijbehorende museum meer te weten komen over de geschiedenis van Armeniërs in Iran.

Paleis met 40 kolommen in Isfahan

Het Chehel Sotoun paleis betekent letterlijk het Paleis met 40 zuilen. Van buiten is het al mooi, maar van binnen staat je een grotere verrassing te wachten. De wanden zijn beschilderd met romantische taferelen van stelletjes die elkaar verleiden, feesten aan het hof en de nodige veldslagen.

In het Hasht Behesht paleis zie je elegante versieringen die zijn aangebracht voor de vrouwen van de Shah. De naam betekent ‘acht paradijzen’, wat verwijst naar de acht vrouwen die hier woonden.

In de 800 jaar oude Jame moskee (Masjed-e Jame), zie je Islamitische kunst op z’n best. Prachtige geometrische ontwerpen, karakteristieke blauwgeglazuurde tegels die contrasteren tegen de zandkleurig marmer en baksteen, perfecte koepels en iwans.

Atiq moskee of Jame Moskee in Isfahan Iran


Dag 4: Vertrek

Vandaag neem je afscheid van Isfahan. Je chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de vlucht huiswaarts of naar het bus- of treinstation voor de reis naar de volgende bestemming.

 • Historisch vijfsterrenhotel Isfahan

  Je waant je een Perzische prins of princes als je in dit historische vijfsterrenhotel verblijft. Het hotel ligt in het hart van Isfahan en heeft een geschiedenis van 300 jaar als hotel.

  Het decor is prachtig. In de service is het niet helemaal vijf sterren zoals wij dat kennen. Desalniettemin is het hier heerlijk toeven en geldt deze plek nog steeds als het beste hotel van Isfahan.

  Prijs: € 399,- per persoon
  Duur: 4 dagen, 3 nachten
  Inclusief: vervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, privéwandelexcursie met gids, inclusief lunch en entreegelden á € 15 per persoon

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)


   

 • Traditioneel hotel Isfahan

  In dit kleinschalige traditionele hotel wordt je hartelijk ontvangen. De sfeervolle kamers zijn gelegen rond twee binnenhoven. Originele details zijn mooi bewaard gebleven. Uiteraard ontbreekt de airconditioning niet.

  Je badkamer heeft mogelijk de beste douche van heel Iran, een heerlijk luxe regendouche. De kamers op de eerste verdieping van het hotel zijn bereikbaar met een lift.

  Het traditionele hotel bevindt zich in een rustig straatje in het hart van de oude stad. In vijf minuten wandel je naar de Jame moskee en de bazaar van Isfahan.

  Naast tweepersoonskamers beschikt dit hotel ook over eenpersoons- en driepersoonskamers.

  Prijs: € 320,-
  Duur: 4 dagen, 3 nachten
  Inclusief: vervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, privéwandelexcursie met gids, inclusief lunch en entreegelden á € 15

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Binnenhof met vijver in traditioneel hotel Isfahan  Grote binnenhof

  Kamer vol originele details in traditioneel hotel in Isfahan  Check die regendouche!


   

 • Budgetvriendelijk driesterrenhotel Isfahan

  Kies voor dit hotel als je in Isfahan gewoon een schone, nette slaapplek wil. Het mist de ambiance van het vijfsterrenhotel en het karakteristieke hotel, maar je houdt met dit hotel wel budget over voor andere dingen. In de omgeving van het hotel vind je diverse winkels. In ongeveer tien minuten lopen ben je op het grote Nashq-e Jahan plein, het hart van de oude stad.

  Prijs: € 306,- per persoon
  Duur: 4 dagen, 3 nachten
  Inclusief: vervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, privéwandelexcursie met gids, inclusief lunch en entreegelden á € 15,- per persoon

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Tweepersoonsslaapkamer budgetvriendelijk hotel Isfahan

   

   

   

   

   

   


   

Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Isfahan”