Iran, een dertiendaagse reis naar een bijzonder land

Reisverslag van groepsreis door Iran

Reisperiode: 12 t/m 24 november 2017
Reizigers: Luci Narewski
Vakantiebestemming: Groepsreis Iran
Bestemmingen: Teheran, Yazd, Pasargad, Shiraz, Varzaneh, Isfahan
Reisduur: 13 dagen

Iran, een dertiendaagse reis naar een bijzonder land

Indrukwekkend, verrassend en onvergetelijk. Zo was het in mijn beleving.

Ervaring groepsreis Iran met Your Planet

Ervaring groepsreis Iran - op bezoek bij nomaden

Reisperiode: 12 t/m 24 november 2017
Reizigers: Engel Clarijs
Vakantiebestemming: Groepsreis Iran
Bestemmingen: Teheran, Yazd, Pasargad, Shiraz, Varzaneh, Isfahan
Reisduur: 13 dagen

13 dagen lang ging ik met Your Planet mee op groepsreis naar Iran. Een land dat fascineert en me geraakt heeft.

De ontzettend fijne gids, vele bezienswaardigheden, onverwachte extra's en reizen onder de vleugels van Leonieke zijn redenen om terug te kijken op een rijke, mooie reis.

Kleding voor vrouwen in Iran

Met Iraanse vrouwen op de foto In Iran gelden speciale kledingvoorschriften voor zowel mannen als vrouwen. Voor mannen zijn de voorschriften vrij eenvoudig maar voor vrouwen is het iets ingewikkelder. In dit blog geef ik daarom kledingtips voor vrouwen die naar Iran reizen, zodat je precies weet wat je wel en niet in je koffer stopt.

Vliegen naar Iran met Turkish Airlines

Turkish Airlines zonsondergang Ik vlieg voor het eerst met Turkish Airlines. Turkish Airlines vliegt op zeker zes bestemmingen in Iran. Uiteraard op Teheran, de hoofdstad, maar daarnaast ook op Mashad, Ahvaz, Shiraz, Isfahan en Tabriz. Die laatste stad ligt in het noordwesten van Iran en zal het startpunt zijn van mijn reis door Iran.

Geld in Iran

100.000 Rial - geld in Iran.jpg Wat is de Iraanse munteenheid en hoe betaal je als in het land bent? Als je op zoek bent naar informatie over geld in Iran ben je hier op de juiste plek.

Verslag Damavand

Leonieke en Damavand in Iran voor de beklimming Mijn verslag van de beklimming van Mt. Damavand in Iran, met een piek van 5619 meter de hoogste berg van het Midden-Oosten. Eén ding is zeker waar: hoe zwaarder de tocht, hoe groter de beloning!

Reizen door Iran

Jouwiranreis.nl komt eraan Binnenkort kun je met ons op reis door Iran. Zoals je misschien al van ons gewend bent, betekent dit dat je daarbij kunt rekenen op een authentieke ervaring, mooie accommodaties en op onze begeleiding en advies. De komende tijd bereiden we ons daar op voor door zelf reizen te maken door Iran. […]

Mt. Damavand, de hoogste berg in Iran

Damavand Mount Damavand staat bekend als de hoogste berg van Iran (en van het gehele middenoosten). Maar het is niet alleen een berg, Damavand is ook vulkanisch. Als vulkaan is het zelfs de hoogste van heel Azië.  Mt. Damavand ligt in de Alboerzketen, vlakbij Teheran. De berg heeft een prachtige iconische vorm, precies zoals je je […]