Mt. Damavand, de hoogste berg in Iran

Mount Damavand staat bekend als de hoogste berg van Iran (en van het gehele middenoosten). Maar het is niet alleen een berg, Damavand is ook vulkanisch. Als vulkaan is het zelfs de hoogste van heel Azië.  Mt. Damavand ligt in de Alboerzketen, vlakbij Teheran.

De berg heeft een prachtige iconische vorm, precies zoals je je een berg voorstelt. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik de berg alleen nog maar op plaatjes gezien, maar dat zal snel veranderen.

In juli ga ik Mt. Damavand beklimmen. Een serieuze onderneming, die heel van voorbereiding vergt.

Damavand is maar liefst 5619 meter hoog!

Het zal heel spannend worden of ik de top ga halen of niet.

Om mijn kansen te vergroten ben ik al weken aan het trainen. Bergen beklimmen is in Nederland wat lastig, dus ik ben maar begonnen met hardlopen. Daarmee hoop ik mijn conditie te verbeteren en mijn knieën sterker te maken.

Lees meer verhalen